xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Δεκανίκι η Ορθοδοξία στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ; Εκκλησία και Αριστερά

Ευελπιστούν σε θαύμα ή κινούνται με ιδιοτελή αμιγώς μανδύα; Πιστεύουν στην αλλαγή των πεποιθήσεων αναρχο-αριστερών, που ακολουθούν φιλοσοφίες του μεσαιωνικού διαφωτισμού η ασυναίσθητα εξυπηρετούν συγκεκριμένα σχέδια των οίκων ανομίας και των στοών; Νομίζουν ότι παγκοσμίως θα πρωτοτυπήσουν η επιθυμούν να διασφαλίσουν την απειλούμενη κοσμική αμιγώς εξουσία τους; Ο λόγος αφορά τους κουλτουριάρηδες «μεταπατερικούς» κυρίως εκσυγχρονιστές ορθοδόξους, λαϊκούς και κληρικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο διοργάνωσαν προσφάτως στη Θεσσαλονίκη συνέδριο διαλόγου με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει της αριστεράς; Τι άραγε να έχουν στο μυαλό τους;
Γιατί ειλικρινά δεν νομίζω ότι είναι τόσο ανόητοι για να πιστεύουν πως θα μπορέσουν να μεταβάλλουν την επί σειρά ετών πολεμική της αριστεράς σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των κατ’ εξοχήν σήμερα πολιτικών οργάνων των στοών, των μιαρών σιωνιστικών λεσχών και των εν γένει των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας! Ήδη από τους διαλόγους που διημείφθησαν στο συνέδριο πήραν μία γεύση! Κατανόησαν και θέλουμε να πιστεύουμε συνειδητοποίησαν το πως σκέπτονται και κινούνται τα προσωποποιημένα πολιτικά ταγκαλάκια μίας παραπαίουσας υποτελούς, όπως αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα πτέρυγας της αριστεράς!
Πως αλλιώς δύναται να ερμηνευθεί το ότι βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λησμόνησε ότι το 98% των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Και όχι μόνο το ξέχασε αλλά ζήτησε επιπλέον, να καθιερωθεί ειδική φορολόγηση στους Ορθοδόξους Χριστιανούς (ίσως να εννοεί τους τακτικά εκκλησιαζόμενους) για να πληρώνονται οι ιερείς!!! Είναι προφανές μόνο εξ αυτού ότι όλοι κατανοούν που αποσκοπεί, ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί και ποιός είναι ο στόχος της πρότασής του, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης! Ίσως ο εν λόγω βουλευτής να θεωρεί ότι απευθύνεται καλοί μου Χριστιανοί σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης η δια του τρόπου αυτού να δίδει το απαραίτητο ανάλογο μήνυμα σε συγκεκριμένα κέντρα κυρίως της αλλοδαπής πως θα μπορούσε με τις θέσεις που διατυπώνει κατά τα συμφέροντα εκείνων να καταστεί θα λέγαμε, ένας άριστος μελλοντικός υπουργός Παιδείας.
Φυσικά προσωπική μας αμιγώς άποψη είναι ότι αυτή η συνάντηση του διαλόγου Εκκλησίας και Αριστεράς πραγματοποιήθηκε από συγκεκριμένα κέντρα ανομίας, τα οποία τόσο εντός όσο κυρίως εκτός Ελλάδος εργάζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να δημιουργήσουν και πάλι τον πάλαι ποτέ κομματικό εκείνο ελεγχόμενο και κατευθυνόμενο μηχανισμό του διπολισμού στην εξουσία της ευλογημένης χώρας μας. Αυτός ο διπολισμός της εξουσίας άλλωστε συνέβαλε, ώστε να προωθήσουν με την ανοχή της Εκκλησίας, τα σχέδια τους αλλά και να επιβάλλουν μέσω των λεγομένων σιωπηλών όπλων που διαθέτουν (βλ. βιβλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση, Εκδόσεις «Αγαθός Λόγος») μία νέα σκλαβιά βυθίζοντας στην απόγνωση και την απελπισία εκατομμύρια Έλληνες!
Επιχειρούν λοιπόν και πάλι να εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς συνταγή, όπως χρόνια τώρα κάνουν στις ΗΠΑ (Δημοκρατικοί & Ρεπουμπλικάνοι) προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξηλώνουν το υφάδι του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Να επιβάλλουν δια νόμων πλέον την ανωμαλία, (βλ. γάμο ομοφυλοφίλων) να επεκτείνουν πιθανόν κατά το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το φόνο δια της έκτρωσης μέχρι και τους οκτώ μήνες του εμβρύου! Πιθανόν να φέρουν την κτηνοβασία και παιδεραστία ως δήθεν σεξουαλική διαφορετικότητα, (έχει ψηφιστεί ήδη στη Συνθήκη της Λισσαβόνας). Να απομακρύνουν το σύμβολο του σταυρού από την ελληνική σημαία με το αιτιολογικό ότι δυσανασχετούν οι μειονότητες των άθεων η βουδιστών, η χιλιαστών κ.ο.κ. Και να συνηγορήσουν ακόμη με τον άλλο, το δεξιό ελεγχόμενο πόλο εξουσίας στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής η στην επέκταση και στους ανωμάλους του συμφώνου συμβίωσης!
Με δεδομένο λοιπόν το ορατό και δια γυμνού πλέον οφθαλμού κύκνειο άσμα του ΠΑΣΟΚ, ο γνωστός σιωνιστικός συρφετός της ανομίας (Ροκφέλερ, Σόρος, Ρότσιλντ) και εν γένει όλο το συναπάντημα των σύγχρονων εκφραστών της ανομίας φαίνεται να προωθούν με κάθε τρόπο και μέσο στην εξουσία την ελεγχόμενη απολύτως απ’ αυτούς αναρχία, όπως αυτή εκφράζεται από τα προσωποποιημένα σύγχρονα ταγκαλάκια της μεσαιωνικής αριστεράς! Η επίσκεψη μάλιστα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και η ριζική μεταβολή της πολιτικής του, φανερώνουν περίτρανα τούτο το παιχνίδι.
Μέσα στο πλαίσιο τούτο θα ερωτήσουμε ευθέως τους διοργανωτές του συνεδρίου και θα περιμένουμε με αγωνία να μας απαντήσουν εάν κατά τη συζήτηση διαπίστωσαν ότι μετακινήθηκε έστω και ελαφρά η αριστερά (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) από τις γνωστές πάγιες θέσεις λ. χ. στήριξης του γάμου των ανωμάλων (βλ. ομοφυλοφιλία η ελληνιστί κιναιδισμός); Αν διαπίστωσαν ότι άλλαξε η πολιτική τους σε ότι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, για το οποίο ζητούν να καταργηθεί; Αν μετακινήθηκε η πολιτική τους έναντι της μισθοδοσίας των κληρικών κ.ο.κ.; Κι αν δεν άλλαξε η πολιτική τους τότε αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπούσε άραγε ο διάλογος;
Μήπως απέβλεπε στη εξεύρεση διαύλων επικοινωνίας που θα συνέδραμαν στην εξασφάλιση λ. χ. αναγνώρισης της κοσμικής αρχιερατικής εξουσίας, στην περίπτωση που λάβουν το χρίσμα για να κυβερνήσουν; Μήπως απέβλεπε στη διάλυση του επικείμενου φόβου ταύτισης της Εκκλησίας με την ακροδεξιά, και συγκεκριμένα την «Χρυσή Αυγή»; Φόβος που προκαλείται κυρίως από τις αλλεπάλληλες «εκπτώσεις» η αδιαφορία των εκκλησιαστικών ταγών σε θέματα που άπτονται της πίστης ( βλ. βλάσφημη θεατρική παράσταση Corpus Christi), την οποία τρέχουν να υπερκαλύψουν για ευνόητους λόγους οι διάφορες πολιτικές παρατάξεις... Πάντως το όλο σκηνικό που στήθηκε στη Θεσσαλονίκη υποκρύπτει κατά την προσωπική μας άποψη ιδιοτέλειες και σκοπιμότητες, ανάλογες μ’ αυτές που διαπιστώθηκαν από τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο υπουργικό συμβούλιο επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου...
Γιατί μπορεί να μην διαπιστώνουμε από την πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της περαιτέρω διάδοσης και κοινωνικής αποδοχής του ευαγγελικού λόγου οφέλη αλλά αντιθέτως στην αναρριχόμενη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνουμε πολλαπλά τα οφέλη. Ήδη η εκμετάλλευση τούτης της συνάντησης άρχισε να πολυ-διαφημίζεται με απώτερο στόχο φυσικά την μεθοδική καλλιέργεια της ψευδαίσθησης μίας πιθανής συνεργασίας (Εκκλησίας και Αριστεράς), η οποία θα αποσκοπεί στο να παρασύρει τους Χριστιανούς και να υφαρπάξει μελλοντικά την ψήφο τους!
Ανάλογο πείραμα και με επιτυχία άλλωστε είχε γίνει και με την περιβόητη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Χριστιανικής Δημοκρατίας (Ψαρουδάκη)! Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε να προστίθεται στις υπάρχουσες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά νεοφανή χριστιανική -μεταπατερική -οικουμενιστική πολιτική παράταξη!!!
Καλοί μου Χριστιανοί, η Ορθόδοξη Εκκλησία αποβλέπει στη σωτηρία του ανθρώπου. Αυτό είναι το μοναδικό έργο της αιώνες τώρα. Και αυτό το πετυχαίνει με οιανδήποτε φιλικά η εχθρικά διακείμενα καθεστώτα που κυρίως εκφράζουν εφήμερες φιλοσοφίες, οι οποίες με το καιρό εκπίπτουν και ανατρέπονται (ειδωλολατρία, καπιταλισμός, ναζισμός, κομουνισμός, σοσιαλισμός κ. α.)! Στο διάβα αυτής της πορείας έχει να αναδείξει ήρωες της πίστης, οι οποίοι γνώρισαν φρικτό θάνατο για του Χριστού την πίστη την Αγία, δοξάζοντας τον τριαδικό Θεό. Ως εκ τούτου η αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης δεν δύναται να συμπορευθεί με τα ανόητα αμπελο -φιλοσοφικά πολιτικά συστήματα σκοπιμότητας ή να διαπραγματευθεί την δραστηριότητα η παρουσία Της δήθεν για το κοινό όφελος... Στήριγμα της είναι μόνο ο Ιησούς Χριστός και αποστολή της είναι η σωτηρία που επιτυγχάνεται μέσω της αποδοχής από τον άνθρωπο ως πρόσωπο η και κατ’ επέκταση την κοινωνία των ευαγγελικών διδαχών. Ο νοών νοείτω!
Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου