xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Η νηστεία των αγίων Αποστόλων είναι αρχαία παράδοση της εκκλησίας , την οποίαν θεσμοθέτησαν οι άγιοι πατέρες , το μέγεθος της ποικίλη διότι έχει σχέση με την ημερομηνία εορτασμού του Πάσχα!
Το ελάχιστο είναι οκτώ 8 ημέρες και μπορεί να φτάσει έως και τον ένα μήνα , διότι αρχίζει αμέσως μετά την εορτή των αγίων Πάντων .
Η ημερομηνία εορτασμού του ΠΑΣΧΑ που θέσπισε η αγία Α΄ οικουμενική σύνοδος είναι από 23 Μαρτίου έως 25 Απριλίου , όταν το Πάσχα είναι νωρίς λοιπόν τότε η νηστεία των αγίων αποστόλων είναι μεγάλη όταν το Πάσχα είναι αργά τότε λιγοστεύουν οι μέρες τις νηστείας , αλλά ποτέ δεν είναι κάτω από οκτώ ημέρες .
Με το νέο ημερολόγιο , καταργείται ο κανόνας του Πάσχα και διαυτό , πολλές φορές όπως και φέτος δεν έχουν καθόλου νηστεία των αγίων αποστόλων , κάτι που δεν συμβαίνει ΠΟΤΕ με το ΠΑΛΑΙΟ ημερολόγιο.
Όποιος όμως καταργεί τις θεσμοθετημένες νηστείες της εκκλησίας έχει το ανάθεμα και είναι έξω του σώματος της εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ!
Προσέξτε αγαπητοί μου φίλοι, η σωτηρία της ψυχής μας είναι ο σκοπός για τον οποίο ήρθαμε στον κόσμο και αυτή εξαρτάτε από το αν είμαστε μέλει τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ή μέλει μιας σχισματικής και αιρετικής εκκλησίας που καταργεί σχεδόν όλους τους κανόνες και τις παραδόσεις που θεσπίσθηκαν από τους αγίους πατέρας και τις οικουμενικές συνόδους!

Φέτος το καλοκαίρι (εν έτος 2013) ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ (και πάλι) η ΝΗΣΤΕΙΑ των Αγίων ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ στο κακόδοξο Νέο Ημερολόγιο και αυτό προσκρούει σε όσα λέει η Ορθοδοξία περί μή καταργήσεως νηστειών κλπ., αλλά ταυτόχρονα είναι και ΑΦΑΙΡΕΣΗ εκ των Γραπτών και Αγράφων Παραδόσεων της Ορθοδοξίας (βλέπε Ζ' Οικουμενική Σύνοδος που αναθεματίζει όσους ανατρέπουν τις γραπτές και άγραφες παραδόσεις, κλπ.) αλλά και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (βλέπε πανορθόδοξη σύνοδος του 1848).

Παράθεση:
6) Είς τον 56ον της ΣΤ' Οικουμενικής "Περί επιτελέσεως της νηστείας ταυτοχρόνως υφ' όλων των ορθοδόξων".

17) Είς τον 19ον Κανόνα της εν Γαγγρα Τοπικής, "περι μη καταργήσεως νηστείας", ως κατήργησαν τώρα την νηστείαν των Αγ. Αποστόλων.
Η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος έλεγε μεταξύ άλλων--->

"ήτις πάσαν παράδοσιν έγγραφον ή άγραφον αθετεί ανάθεμα".

Η Ζ Οικουμενική Σύνοδος επίσης ορίζει--> 

"άπαντα τα παρά την Εκκλησιαστικήν παράδοσιν και υποτύπωσιν και διδασκαλίαν των αοιδίμων Πατέρων καινοτομηθέντα και πραχθέντα, ή μετά ταύτα παραχθησόμενα ανάθεμα τρις".
Ο Προφήτης Ιερεμίας έλεγε

"Ποιμένες πολλοί διέφθειρον τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου, έδωκαν την μερίδα την επιθυμητήν μου εις έρημον άβατον, ετέθη εις αφανισμόν απωλείας." (Ιερεμ. ΙΒ).

και ο προφήτης Ιεζεκιήλ έλεγε

"Ω ποιμένες Ισραήλ μη βοσκούσι ποιμένες εαυτούς ου τα πρόβατα βόσκουσιν οι ποιμένε; Ιδού το γάλα κατασθίετε, και τα έρια περιβάλλεσθε, και το παχύ σφάζετε και τα πρόβατά μου ού βόσκετε. Το ησθενηκώς ούκ ενισχύσατε, και το κακώς έχον ούκ εσωματοποιήσατε, και το συντετριμένον ούκ κατεδήσατε, και το πλανώμενον ούκ επεστρέψατε, και το απολωλός ούκ εζητήσατε, και διεσπάρη τα πρόβατά μου δια να μη είναι ποιμένες, και εγεννήθη εις κατάβρωμα πάσι τοις θηρίοις του αγρού…Τάδε λέγει Κύριος. Ιδού εγώ επί τους ποιμένας και εκζητήσω τα πρόβατά μου εκ των χειρών αυτών, και αποστρέψω αυτούς του μη ποιμαίνειν τα πρόβατά μου, και ού βοσκήσωσιν ετι οι ποιμένες αυτοί." (Ιεζεκ. Ν.Δ.)
Σέ σάς καί ὅλους τούς καινοτόμους ἀπευθύνεται ἡ Πανορθόδοξος Σύνοδος τοῦ 1848 στήν Κωνσταντινούπολιν , ὅταν σφραγίζει τήν Πίστιν καί τήν Παράδοσιν τῆς Ἐκκλησίας καί ἀναθεματίζει τούς νεωτεριστές καί τούς ἀποστάτες:

Παράθεση:
"Κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας, ἥν παρελάβομεν ἄδολον παρά τηλικούτων ἀνδρῶν, ἀποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμόν, ὡς ὑπαγόρευμα τοῦ Διαβόλου.

Ὁ δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ἐλλιπῆ τήν κεκηρυγμένην Ὀρθόδοξον Πίστιν. Ἀλλ’ αὕτη πεπληρωμένη ἤδη ἐσφράγισται, μή ἐπιδεχομένη μήτε μείωσιν, μήτε αὔξησιν, μήτε ἀλλοίωσιν, ἥν τινα οὔν καί ὁ τολμῶν ἤ πρᾶξαι ἤ συμβουλεῦσαι ἡ διανοηθῆναι τοῦτο, ἤδη ἠρνήθη τήν πίστιν τοῦ Χριστοῦ, ἤδη ἑκουσίως καθυπεβλήθη εἰς τό αἰώνιον ἀνάθεμα, διά τό βλασφημῆσαι εἰς τό Πνεῦμα τό Ἅγιον, ὡς τάχα μή ἀρτίως λαλῆσαν ἐν ταῖς Γραφαῖς καί Οἰκουμενικαῖς Συνόδοις...

" Ἅπαντες οὔν οἱ νεωτερίζοντες ἤ αἱρέσει ἤ σχίσματι, ἑκουσίως ἐνεδύθησαν κατάραν ὡς ἱμάτιον, κἄν τε Πάπαι κἄν τε Πατριάρχαι, κἄν τε κληρικοί, κἄν τε λαϊκοί, κἄν Ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ".

Ἄνθιμος, Ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, 
Νέας Ρώμης καί Οἰκουμενικός Πατριάρχης, 

Ἱερόθεος, Ἐλέῳ, Θεοῦ Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας 
καί πάσης γῆς Αἰγύπτου, 

Μεθόδιος, Ἐλέῳ Θεοῦ Πατριάρχης Ἀντιοχείας, 

Κύριλλος, Ἐλέῳ Θεοῦ, Πατριάρχης Ἱεροσολύμων 
καί αἱ περί αὐτούς Ἱεραί Σύνοδοι.

Προσέξτε οτι μιλάει για γενικά για ΝΕΟΤΕΡΙΣΜΟ...!!!

Παρατηρείστε λοιπόν φέτος εν έτος 2013 οτι... 

..και να θέλετε να την νηστέψετε για να τιμήσετε τους Αγίους,.... 

...ΔΕΝ θα μπορείτε να την νηστέψετε την Νηστεία των Αγίων Αποστόλων (που ούτως ή άλλως την νηστεύετε ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ / Κουτσουρεμένη και όχι κανονικά όπως πρέπει όταν δεν καταργείται εντελώς) διότι ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ (για άλλη μια φορά - και πάλι) ΕΝΤΕΛΩΣ...!!!

πχ. το 1926 η νηστεία των αγίων Αποστόλων διήρκεσε (στο νέο ημερολόγιο - στους ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ Νεοημερολογίτες) ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ...!!!! 

(αλλά και πάλι οι ΛΥΚΟ-Ποιμένες δεν βάλανε μυαλό, δεν φοβήθηκαν την οργή του Θεού στην Μέλλουσα Δευτέρα Παρουσία και οτι θΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΦΟΒΕΡΟ και για τους ιδίους αλλά και για το ΠΟΙΜΝΙΟ τους που το παρέσυραν μαζί τους στην απώλεια...!!! Δεν φοβήθηκαν διότι ως κανονικότατοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Ορθοδοξίας, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ των σκοτεινών δυνάμεων για να φέρουν τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ και διότι ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ από το ΧΡΗΜΑ...)...!!!

Γιατί όλα αυτά αγαπητοί νεοημερολογίτες?

Τι κέρδος είχατε εδώ και περίπου 88 έτη που επιλέξατε να τους ακολουθήσετε?

(αφού σας το δήλωσαν ξεκάθαρα τότε το 1920 με την "αιρετική εγκύκλιο του 1920" - λίγο πριν το σχίσμα της αλλαγής του ημερολογίου οτι θα αλλάξουν το ημερολόγιο γιατι παραδέχονται τους αιρετικούς ως "Εκκλησία" και "Συγκληρονόμους της Βασιλείας του Θεού" και θέλουν να ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΟΥΝ και να ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ μαζί τους για να φέρουν τον Οικουμενισμό..!!! )

Σαν μόλυναν με την κακοδοξία τους και σας οδήγησαν στον Οικουμενισμό και στην ανατροπή γραπτών και άγραφων παραδόσεως της ορθοδοξίας (δυστυχώς)...

Αφού αρκετός κόσμος κατά βάθος είναι θεοσεβούμενος και θέλει να πράτει το σωστό και το ορθόδοξο (χωρίς εισαγωγικά το ορθόδοξο)...!!!

Γιατί επιτρέπετε τα αναθέματα των πατέρων να πέφτουν στα κεφάλια σας ακολουθώντας αυτούς τους ψευτοποιμένες και λυκοποιμένες που το 1924 σχίσαν την εκκλησία του Χριστού για να ανατρέψουν τις παραδόσεις, εν συνεχεία να φέρουν τον Οικουμενισμό?

Δείτε και τις παρακάτω πολύ σημαντικές πληροφορίες...

Παράθεση:

Ο Άγιος Νεκτάριος (που σημειωταίων είχε δώσει ευχή εξομολογήσεως γραπτή, στον Βρεσθένη Ματθαίο για να εξομολογεί κόσμο παλιά, είχε πει έναν ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ κάποτε μετά από επίσκεψη του Μητροπολίτου Αθηνών Μελέτιου Μεταξάκη στο Μοναστήρι του στην Αίγινα. Είπε λοιπόν μετά την αναχώριση του Μελέτιου Μεταξάκη--> 

"Αυτός μία ημέρα θα ΣΧΙΣΕΙ την Εκκλησία. Να μην τον Ακολουθήσετε".

Για το Νέο Ημερολόγιο έχει μιλήσει και ο Άγιος Παρθένιος, Κτίτορος της περίφημης Μονής Κουδουμά στην Κρήτη ο οποίος κοιμήθηκε το 1920 και είχε πει οτι 

"Λίγα χρόνια μετά τον θάνατό μου θάρθει στην Εκκλησία μία αίρεση, να μην την ακολουθήσετε!".

Παρατηρήστε λοιπόν όλοι ΦΕΤΟΣ το 2013 την ΑΦΑΙΡΕΜΕΝΗ (ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΗ) ΝΗΣΤΕΙΑ των Αγίων ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ στο ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

Η Κατάργηση Νηστείας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Η Ανατροπή Γραπτών και Άγραφων Παραδόσεων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Η Πρόσθεση και η ΑΦΑΙΡΕΣΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

ΔΕΝ σας βγαίνουν τα νούμερα στο Νέο Ημερολόγιο αγαπητοί μου φίλοι .!!!
Το νέο ημερολόγιο ήρθε για να καταργήσει τους κανόνες και τις παραδόσεις !
Είναι έργο των άθεων σατανιστών εβραίων αστρονόμων του πάπα Γρηγορίου , οι οποίοι το έκαναν και το εφάρμοσαν στην παπική παρασυναγωγή το 1500 μ.Χ. 

«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)
«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον• ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου