xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Που είναι ο εντός και εκτός Ελλάδος Μοναχισμός ;;;


Που είναι ο εντός και εκτός Ελλάδος Μοναχισμός ;;;


Οικ. "Πατριάρχης" κ. Βαρθολομαίος :

«Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλ’ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων» (!!!), ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην θρονική εορτή του 1998.


Mητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ :

 Παπισμς ξορίζων τν Θεν κτς τς πτς πραγματικότητος νέλαβεν,πως ποκαταστήσ Ατόν, θέτων τοιουτοτρόπως τ θεμέλια τς θεΐας, ς ατηποστασιάζεται ες σύγχρονα συστήματα κα δεολογίας. Διέστρεψε τν βάσιν τς ρθοδόξου κκλησιολογίας δι το τεκμηριώτου πρωτείου δικαιοδοσίας κα το νιστορήτου λαθήτου. 


Πρωτοπρεσβ. π. Θεόδωρος Ζήσης:

Θλίβεται κανείς και σπαράσσει μέχρι βαθέων, αναλογιζόμενος και μόνο την πατριαρχική ρήση, που θεωρεί τους Αγίους Πατέρες, οι οποίοι αγωνίσθηκαν εναντίον του Πάπα ως θύματα του Διαβόλου και αξίους της συγχωρήσεως και του ελέους του Θεού .
Αν όμως, ο Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, ο Άγιος Μάρκος Ευγενικός, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης και πλείστοι άλλοι πολέμιοι των αιρέσεων του Παπισμού, είναι όργανα και θύματα του Διαβόλου, πρέπει να τους διαγράψουμε από τις δέλτους των Αγίων, να καταργήσουμε τις εορτές και τις ακολουθίες, και αντί να επικαλούμεθα τις πρεσβείες και την βοήθειά τους, να τους κάνουμε μνημόσυνα και τρισάγια, για να τους συγχωρήσει ο Θεός.


Που είναι ο εντός και εκτός Ελλάδος Μοναχισμός ;;;

Ο μοναχός δεν πρέπει να επιτρέπει την παραμικρή καινοτομία σε θέματα πίστεως, κατά τον Άγιο Πατέρα και μεγάλο μοναστικό ηγέτη, οργανωτή του μοναχικού βίου Θεόδωρο Στουδίτη. Δεν φοβήθηκε τις απειλές και τους διωγμούς των εικονομάχων αυτοκρατόρων και πατριαρχών αλλά μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στον περίβολο, της Μεγάλης Ιεράς Μονής Στουδίου, οργάνωσε λιτανεία με λαμπαδηφορία χιλίων μοναχών, που κρατούσαν τις απαγορευμένες άγιες εικόνες στα χέρια τους. Δέκα χιλιάδες μοναχούς της Παλαιστίνης συγκέντρωσαν παλαιότερα στα Ιεροσόλυμα οι Άγιοι Σάββας Ηγιασμένος και Θεοδόσιος Κοινοβιάρχης, και άλλοι μέγιστοι μοναχικοί ηγέτες, και έσωσαν την Ορθοδοξία από την αίρεση του Μονοφυσιτισμού. Ποιος θα σώσει τώρα την Εκκλησία από την παναίρεση του Οικουμενισμού και την δολιότητα του Παπισμού;

Ποίους δε αδελφούς διέσωσας, αφού κατεστράφησαν διά της ολεθρίας σου κοινωνίας μετά της αιρέσεως;





 Τώρα που οι οικουμενιστές  καταστρέφουν κάθε τι το Ορθόδοξο, οι Μοναχοί και Μοναχές, οι Κανονικοί λεγόμενοι, αφού ο βίος των πρέπει να ρυθμίζεται υπό των ιερών Κανόνων, ποίαν απολογίαν θα δώσουν στον Θεόν διά την αδικαιολόγητον σιγήν των; Πώς θα αντικρύσουν τους συναδέλφους των ομολογητάς την ημέραν της Κρίσεως, όταν εκείνοι διά πολύ μικρότερα εξωρίσθησαν και ποικίλως εβασανίσθησαν, αυτοί δε ακολουθούν τους συμμαχήσαντας με την αίρεσιν επισκόπους των;


Βεβαίως δικαιολογούνται, ότι διατηρούν τα ιερά καθιδρύματα και ποικίλως ανακαινίζουν, αλλ' η καύχησις αυτή είναι ματαία και ανυπόστατος, αφού γίνονται αιτία να διατηρήται και μεγαλύνεται η αίρεσις. Παρομοίως εκαυχώντο διάφοροι ηγούμενοι έπί εικονομαχίας, κοινωνούντες με τους αιρετικούς εικονομάχους, προφάσει διατηρήσεως των Μονών και διασώσεως των Μοναχών, προς τους οποίους γράφει τα εξής φοβερά ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης:


«Ώ της πωρώσεως!, ώ της θεομαχίας! Χριστός ήρνητο... επίσκοποι περιορίζοντο... μοναχοί και μονάζουσαι, λαϊκοί, λαΐζουσαι· οι μεν τυπτόμενοι, οι δε φρουρούμενοι· άλλοι λιμοκτονούμενοι, έτεροι ξεόμενοι· ... έτεροι θανατούμενοι... και συ, ώ τρισάθλιε, αιχμαλωτισθείς στην ψυχοφθόρον κοινωνίαν της αιρέσεως και διαμένων εις το ολετήριον, ως πρέπει να λεχθή και όχι Μοναστήριον, κομπάζεις ότι είσαι καλά! ... Ποίον ναόν διετήρησας, αφού εμίανας τον ναόν του Θεού που είσαι συ ο ίδιος; Ποίους δε αδελφούς διέσωσας, αφού κατεστράφησαν διά της ολεθρίας σου κοινωνίας μετά της αιρέσεως;» (Ρ.
G. 99, 1337C).


Καιρός να ανανήψουν Γέροντες και Γερόντισσες, και, ή να ομολογήσουν, ή να παραιτηθούν, διότι, αν δεν μετανοήσουν, ως τονίζει ο ανωτέρω φωστήρ, «ου χριστιανούς ηγητέον»!
http://orthodox-voice.blogspot.gr/

σχ. ορθόδοξης πίστης:
οι μονές εντός και εκτός αγίου όρους , το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι η κατασκευή νεοφανέντων <<αγίων> γερόντων , πρός άγραν ,πελατών-προσκυνητών, η μετατροπή των μονών σε πολυτελή ξενοδοχία ,ώστε η διαβίωση των ιδίων και τών επισκεπτών τους να είναι όσο το δυνατόν πιό άνετη , έχουν καταντήση κέντρα <<ψυχολογικής υποστίριξης>>κατά το πρότυπο των παπικών και ουδεμία σημασία δίνουν διά την πτώση της εκκλησίας της ελλάδος από την ορθοδοξία! οι δημοσιεύσεις που κάνουν καί οι διαμερτυρίες κατά του οικουμενισμού , είναι στάχτη στά μάτια τών πιστών τους , και είναι καινό γράμμα , διότι λέγονται γιά να λέγονται , χωρίς ουσία και πράξη , απλά και μόνο γιά να φαίνονται ως <αγωνιστές >της πίστεως στα μάτια των οπαδών τους , ειδικά ορισμένες μονές έχουν κατασκευάσει τούς δικούς τους <<θαυματουργούς διορατικούς γέροντες>> οι οποίοι γυρνούν όλο τον κόσμο πλανόντες και πλανόμενοι ίνα τίνα καταποιούν!   

Αλλοίμονο στίς ψυχές τους! αρνητές τις ορθοδοξίας οι ίδιοι , παρασέρνουν στόν όλεθρο της αιρέσεως και τον αδιάφορο λαό! 
κρατούν τα εξωτερικά γνωρίσματα τις ορθοδοξίας, ονομάζονται ,γέροντες και γερόντισες με μεγαλοπρεπείς τελετές , ομιλούν σε πλήθος ακροατών περί αγάπης ,ταπεινώσεως, και <ορθοδοξίας> χειροκροτούμενοι και επέροντες διά το <<έργο >> που κάνουν , αλλά ουδεμία σχέση δεν έχουν με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
Ξεγελούν τον κόσμο κάποιοι από αυτούς μιλώντας περί αποτειχίσεως από το πατρειαρχίο και την εκκλησία της ελλάδος , ενώ γνωρίζουν ότι αποτείχηση χωρις ένταξη στην πραγματικά ορθόδοξη εκκλησία είναι μία τρύπα στο νερό! διότι πολύ αποτειχίστικαν και έκοψαν το μνημόσυνο πατρειαρχών τα τελευταία 90 χρόνια της πτώσεως της ελληνικής εκκλησίας ,αλλα σύντομα επέστρεψαν πάλι κάτω από την <<ευλογία >>των αιρετικών ποιμένων τους , διότι αποτείχηση χωρίς ένταξη στην ορθόδοξο  εκκλησία είναι κοροϊδία και πράξη εντυπωσιασμού και μόνο!
Ο Θεός να τους ελεήση ,να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στήν ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , διότι η κόλαση που τους περιμένη είναι χειρότερη και απο αυτή των ειδωλολατρών κατά τον ΜΕΓΑ ΒΑΣΕΙΛΙΟ!


ΤΑ ΑΛΙΩΤΑ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΙΕΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙ ΒΕΚΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου