xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , Ο ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ , ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ!!!

ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , Ο ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ , ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ!!!
ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ , ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ «ἐρευνᾶτε τὰ γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν» (Ἰω. εʹ 39) ὁ Ἅγιος Πέτρος ὁ Δαμασκηνὸς γράφει στὴ Φιλοκαλία: «ὀφείλομεν ἐρευνᾶν τὰς Γραφὰς κατὰ τὴν τοῦ Κυρίου ἐντολήν, ἵνα αἰώνιον ζωὴν εὕρωμεν ἐν αὐταῖς» (Γʹ Τόμος, σελ. 99) ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ , ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΩΡΑΙΑ , ΨΕΛΝΕΙ ΩΡΑΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΟΨΙ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΟΧΙ , ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ <<ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ>> ΚΡΙΜΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΨΥΧΕΣ , ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ , ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΛΕΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΘΕΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΧΗΜΕΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΙΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΡΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.






















































































Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ
https://drive.google.com/file/d/1ZJjLIskVLWnfdfWbXfkJcW9C50ig4Giq/view?usp=sharing

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
https://drive.google.com/file/d/1tFReBTdrfIjJ7lwGtozHvG3S0Ck08FnX/view?usp=sharing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου