xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ οι άγιοι του κόσμου!!!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ οι άγιοι του κόσμου!!!

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΒΑΣΕΙΛΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΚΥΡΙΛΟΣ , ΜΑΞΙΜΟΣ ,ΦΩΤΙΟΣ , ΜΑΡΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ , ΕΧΟΥΝ ΜΠΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ , ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΟΥΛΙΔΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ !! ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ <<ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ >>ΛΕΓΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΟΦΑΝΕΝΤΩΝ <<αγίων>> ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΘΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣΜΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ , ΚΑΙ ΤΑ <<ΠΡΟΒΑΤΑ>>??? ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΟ !!!!! ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΗ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ!!!!
Tα όποια σχόλια από αγάπη γίνονται , όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο , δέν κρίνω κανένα για την προσωπική του ζωή , διότι εγώ πιθανότατα είμαι χειρότερος από όλους , όμως πονάω,πονάω βλέποντας ανθρώπους να αγωνίζονται να προσπαθούν να νικήσουν τα πάθη τους αλλά παράλληλα να αδιαφορούν δια το μέγιστο το πρώτο για την σωτηρία της ψυχής μας , την ΑΜΩΜΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, παρασέρνονται από γεγονότα και καταστάσεις ανθρώπων , που έχουν έκπτωση από την ορθόδοξο πίστη , τους ακολουθούν και τους πιστεύουν βλέποντας , ακούγοντας τους ωραίους λόγους , την ασκητική ζωή, τα <<θαύματα>>?? αλλά παραβλέποντας την ουσία και το κριτήριο για την εν ΧΡΙΣΤΩ ΘΕΩΣΗ , την ακριβή και απαρασάλευτο σε όσα μας δίδαξαν οι μεγάλοι άγιοι της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στο θέμα της ορθοδόξου πίστεως , ξεχνούν δυστυχώς τα λόγια του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΩΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , που μας Λέγει ΣΤΟ ΙΕΡΌ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ<< 21 ου πας ο λέγων μοι κύριε κύριε εισπλεύσετέ εις την βασιλεύαν των ουρανών αλλά ο ποιων το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανείς

22 πολλοί ερούσιν μοι εν εκείνη τη ημέρα κύριε κύριε ου τω σω ονόματι προφητεύσαμεν και τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εποιήσαμεν
23 και τότε ομολογήσω αυτοίς ότι ουδέποτε έγνων υμάς αποχωρείτε απ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν ματθ.7>>
«..σημεία επετέλεσαν και οι αμαρτωλοί, αλλά και αιρετικοί και άπιστοι, για κάποια ανάγκη ή οικονομία. Το Πνεύμα το Άγιον ενεργεί και μέσω αναξίων και βεβήλων.
Όταν λοιπόν δής ότι έγινε κάποιο σημείο μέσω αιρετικών και απίστων, για κάποιο λόγο που γνωρίζει ο Θεός, μη θαμπωθής και να μη σαλευθής έκ της Ορθοδόξου πίστεως διότι πολλές φορές και η πίστι του προσερχομένου είναι αυτή που έκαμε το σημείο και όχι η αξία του ποιήσαντος»(ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΙΤΟΥ P.G. 98, σ. 517-524)
Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος μας λέγει «Πάς ό λέγων παρά τά διατεταγμένα, καν αξιόπιστος ή, καν νηστεύη, καν παρθενεύη, καν σημεία ποιή καν προφητεύή, λύκος σοι φαινέσθω έν προβάτου δορά προβάτων φθοράν κατεργα­ζόμενος»

Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει: «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω».
Το κριτήριο αγιότητος  για κάθε περίπτωση δεν είναι τα θαύματα και τα οράματα μας λένε οι Άγιοι Πατέρες , αλλά ΠΡΩΤΟΝ  η ακριβής τήρησης της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ , και η κατά Χριστόν ζωή και τα έργα του ανθρώπου !!

Ο δε ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΕΙΛΙΟΣ μας λέγει ότι οι μαρτυρήσαντες  για τον Χριστό ενώ βρίσκονταν σε σχιζματική ή αιρετική εκκλησία , όχι μόνο δεν αγιάζουν ούτε σώνονται αλλά έχουν μεγαλύτερη κόλαση και από αυτούς τους ειδωλολάτρες , διότι γίνονται παράδειγμα προς απώλεια πολλών ψυχών που τους ακολουθούν !!!






στήν φοτό οι μοναχοί που συμπροσευχήθικαν με το λατινόφρονα πατριάρση Βέκκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου