xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1924

Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 1924
Η Εκκλησία της Ελλάδος  μετά  το σχίσμα του 1924 , και με βάσει  τις αποφάσεις οικουμενικών και  πανορθοδόξων  συνόδων κατέστη σχισματοαιρετική , με αποτέλεσμα να στερηθεί της χάρης των Ιερών Μυστηρίων  της Ιεροσύνης και της Αποστολικής Διαδοχής !!
Όμως ο Πανάγαθος Θεός δεν άφησε  ακυβέρνητο  το μικρό ποίμνιο που παρέμεινε πιστό στις  εντολές της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ , και έκοψε κάθε κοινωνία με τους εκπεσόντες κληρικούς  του ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ .
Μετά από  9 χρόνια  ευδόκησε  ο Θεός και τρείς Αρχιερείς  - χειροτονημένοι ορθοδόξως , πρίν  από το  σχίσμα του 1924 – επέστρεψαν στην διωκομένη  ΕΚΚΛΗΣΙΑ  , και  έγιναν δεκτοί  από τον πιστό κλήρο  και  λαό , κατόπιν ΔΗΜΟΣΙΟΥ Λιβέλου καταδίκης της Εκκλησίας της Ελλάδος , και ομολογίας πίστεως , εις όσα οι ιεροί κανόνες και η ιερά παράδοση μας παρέδωσαν !
Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι σημερινοί φερόμενοι αρθρογράφοι αντι- οικουμενιστές , δηλαδή ότι σήμερα όλοι οι κληρικοί της νέο-ημερολογίτικης  εκκλησίας , έχουν  άκυρες χειροτονίες , διότι τις έχουν λάβει μετά από το σχίσμα από επισκόπους χωρίς ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , αυτή είναι και η κύρια αιτία η οποία φοβούνται να ομολογήσουν στον λαό και να πράξουν όσα οι ίδιοι κηρύττουν , ψευδόμενοι λέγοντες ότι και να φύγουν από την επίσημη κρατική εκκλησία δεν ξέρουν που να πάνε διότι και οι παλαιοημερολογήτες  είναι διασπασμένοι σε πολλά κομμάτια , αυτή είναι όμως μία δικαιολογία ψευδής , διότι γνωρίζουν πολύ καλά – καθηγητές θεολόγοι οι περισσότεροι- που και ποιος είναι σήμερα γνήσιος διάδοχος των επισκόπων της ΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , γνωρίζουν ,αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν , που βρίσκεται σήμερα η Χάρις του Τριαδικού Θεού ,και ποιοι κληρικοί  από τις πολλές ψευδο –συνόδους των λεγομένων ως Γ.Ο.Χ . έχουν ΓΝΗΣΙΑ ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ!!
Στο κατωτέρω  άρθρο αναλύεται διεξοδικά , πατερικά και ιστορικά το πρόβλημα της Αποστολικής Διαδοχής ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως προέκυψε μετά από το επάρατο  σχίσμα του 1924 έως σήμερα   !






























































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου