xristianorthodoxipisti.blogspot.gr ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΑΡΘΡΑ
Εθνικά - Κοινωνικά - Ιστορικά θέματα
Ε-mail: teldoum@yahoo.gr FB: https://www.facebook.com/telemachos.doumanes

«...τῇ γαρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διά τῆς πίστεως· και τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπι ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεός ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν...» (Εφεσίους β’ 8-10)

«...Πολλοί εσμέν οι λέγοντες, ολίγοι δε οι ποιούντες. αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν, αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν, μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν, ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα, μετά της των εντολών παραβάσεως, και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως...» (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360)

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα: περί σχισμάτων και αιρέσεων και περί των αντι-οικουμενιστών κληρικών .

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα: περί σχισμάτων και αιρέσεων και περί των αντι-οικουμενιστών κληρικών .


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.

   Τον Πάπα Φραγκίσκο καλοσώρισε ο Πατριάρχης Γεωργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη".
Πάλι ὁ αἱρεσιάρχης Πάπας τιμώμενος σὲ Ὀρθόδοξο Ναό,
κάτω ἀπὸ τὶς Ἅγιες εἰκόνες τοῦ Κυρίου καὶ τῆς Παναγίας.

Ὁ Πατρ. Γεωργίας εἰσέρχεται ...ὑποβασταζόμενος!
   Στην συνέχεια ο Προκα-θήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Βατικανό.
"Υπήρχαν πολλά προ-βλήματα στις σχέσεις Γεωργίας και Βατικανό, τα οποία με την βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπε-ραστεί", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
   Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι: "Πρέπει η Αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών να αποκατασταθεί. Ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες".

   Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών για να υπάρξει κοινή μαρτυρία για την Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.

   Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαδηλωτές στο διεθνές αεροδρόμο της Τιφλίδας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Γεωργία.
πηγη:Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση: Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html
xristianorthodoxipisti
8 τῇ γὰρ χάριτί ἐστε σεσωσμένοι διὰ τῆς πίστεως· καὶ τοῦτο οὐκ ἐξ ὑμῶν, Θεοῦ τὸ δῶρον, 9 οὐκ ἐξ ἔργων, ἵνα μή τις καυχήσηται. 10 αὐτοῦ γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ ἐπὶ ἔργοις ἀγαθοῖς, οἷς προητοίμασεν ὁ Θεὸς ἵνα ἐν αὐτοῖς περιπατήσωμεν. Εφεσίους β’ 8-10
Πολλοί εσμέν οι λέγοντες , ολίγοι δε οι ποιούντες . αλλ’ούν τον λόγον του Θεού ουδείς ώφειλε νοθεύειν διά την ιδίαν αμέλειαν , αλλ’ ομολογείν μεν την εαυτού ασθένειαν , μη αποκρύπτειν δε την του Θεού αλήθειαν , ίνα μή υπόδικοι γενώμεθα , μετά της των εντολών παραβάσεως , και της του λόγου του Θεού παρεξηγήσεως …
Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής p.g.90,1069.360

 Όταν φύγει  η Χάρις του Θεού , λόγο παραβάσεων , και εκπτώσεων – πτώσεων , σε θέματα  πίστεως , Ιεράς   Παραδόσεως  , και  αμφισβητήσεως Ιερών Κανόνων ,και μετατρέπεις την Ορθόδοξο Πίστη ,από αποκεκαλυμμένη Αλήθεια και Ζωή σε ένα φιλολογικό κατασκεύασμα με <<συζητήσιμες >> θέσεις και αντιθέσεις  , τότε έχεις στο κεφάλι σου αναθέματα από πανορθοδόξους συνόδους και οικουμενικές , τότε παύεις να έχεις την ένωση μετα της Εκκλησίας του Θεού και του Αγίου Πνεύματος , και η πτώση σου δεν σταματά , πέφτεις – πέφτεις , και φτάνεις στην άβυσσο των αιρέσεων και της κολάσεως !!
Αυτό έπαθαν όλες οι πρώην λεγόμενες ορθόδοξες εκκλησίες και πατριαρχεία , είτε αυτό είναι  της Κωνσταντινουπόλεως είτε της Μόσχας , Γεωργίας ,Ιεροσολύμων κ.α.
Αποδέχθηκαν την αίρεση του οικουμενισμού είτε έμμεσα είτε άμεσα , και δια της καταραμένης εγκυκλίου του 1920 την έκαναν πράξη , με πρώτο στάδιο την αλλαγή του ημερολογίου , αλλά και όσες εκκλησίες δεν άλλαξαν το ημερολόγιο δεν έχουν καμία διαφορά , διότι εφαρμόζουν την σατανική εγκύκλιο του 1920 στα υπόλοιπα θέματα κατά γράμμα !
Αναγνώριση όλων των αιρέσεων ως εκκλησίες χριστού , όλων των θρησκειών ως πιστεύοντας στον ίδιο θεό , κατάργηση του θείου βαπτίσματος , εικονομαχία , χριστομαχία , συμπροσευχές , συλλείτουργα , μικτοί γάμοι μετα αλλοθρήσκων , είναι λίγα από τα πολλά που αποδέχονται οι λεγόμενοι  ορθόδοξοι κληρικοί θεολόγοι και ο δυστυχής λαός τους !
Υπάρχουν βέβαια και οι φωνές διαμαρτυρίας οι λεγόμενοι αντι- οικουμενιστές  , αυτοί και αν τα έχουν χαμένα , άλλοι αποτοιχίζονται από τους επισκόπους τους , άλλοι βγάζουν πύρινα κηρύγματα κατά του οικουμενισμού , άλλοι γράφουν και υπογράφουν <<ομολογίες  πίστεως >> κανείς όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι όταν είσαι νεκρός πνευματικά και αποκομμένος από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ , εις μάτην κοπιάζεις , κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και τους οπαδούς σου , έχεις μεταβληθεί από ένα κήρυκα του ευαγγελίου και της αληθείας σε ένα απλό ρήτορα που ρητορεύει και χειροκροτείται από ανθρώπους , αλλά οργίζεις τον Θεό, διότι καλυπτόμενος πίσω από την επαγγελματική σου θέση , και την αγάπη του λαού περιφρονείς την εντολή του Θεού και των Αγίων !
Παραγνωρίζουν οι αντι-οικουμενιστές ότι είναι χειροτονημένοι από αυτούς που καταγγέλλουν ως αιρετικούς !! και όπως μας διδάσκουν οι ιεροί κανόνες από αιρετικό δεν παίρνεις ευλογία ( ιεροσύνη) αλλά αλογία !! δεν θέλουν ?? δεν μπορούν ?? λόγο του σκότους που τους έχει καταλάβει ότι δεν έχουν ιεροσύνη και μυστήρια , όσες προσευχές ,όσες νηστείες , όσες <αρετές> και να έχουν ( η παρθενιά των αιρετικών βδέλυγμα τω Κυρίω εστί !! Ιωαν. Χρυσόστομος ) είναι άχρηστα διότι από νεκρό-πνευματικά- δεν μπορείς να πάρεις ζωή (ιεροσύνη )αλλά μόνο θάνατο!










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου